КЪРТАЧИТЕ ВЪВ ВАРНА 0898 399 733

КЪРТЕНЕ ВАРНА 0898 399 733

КЪРТАЧИТЕ НА ВАРНА 0988 36 20 20
Къртенето е процес, при който се разруша целостта на даден материал. Най-често разрушаваните материали: камък, бетон, тухла, мозайка, теракот, фаянс, метал и дърво. За професионално къртене се намесва екип от къртачите на Варна обучени да реагират при всякакви ситуации свързани с услугата, кърти чисти извозва. Къртене, демонтиране, събаряне на сгради, къртене на тухлени стени, къртене на панели, почистване, извозване, пробиване, рязане на остъкления, къртене на баня, къртене на комини, събаряне на постройки и др. Къртачите на Варна се справят с къртенето на всякакви материали и на труднодостъпни места, когато се налага къртене на високо, ниско, тясно, къртачите на Варна се справят без никакъв проблем.
 • Кърти бетон Варна
 • Къртене на бетон във Варна
 • Къртачи за къртене на бетон Варна
 • Фирма за къртене на бетон и камък Варна
 • Кърти чисти извозва бетон, тухла, фаянс Варна
 • Извозва строителни отпадъци Варна
 • Чисти извозва битови отпадъци Варна
 • Пробива дупки Варна
 • Събаря стени от тухла и бетон Варна
 • Къртене бетон в панелно жилище Варна
 • Кърти железобетони колони Варна
 • Къртене на бетонни плочи Варна
 • Къртене на бетонни фундаменти Варна
 • Събаряне на бетонни и тухлени постройки Варна
 • Изнасяне и извозване на боклуци от ремонт Варна
Събарят остъклени балкони във Варна
КЪРТАЧИТЕ НА ВАРНА 0988 36 20 20
Остъклените тераси и козирка на седем апартамента на кооперация на ул. „Бреза“ 8-а във Варна ще бъдат съборени от Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК). „Получихме предупредителни писма преди ден. Нашите тераси ли са най-важните незаконни обекти във Варна“, питаха вчера потърпевшите. Те решили да остъклят балконите, тъй като в стаите тръгнали течове.
„Извикахме комисия от район „Приморски“, която проучи откъде идва проблемът. След огледа специалистите ни посъветваха да направим остъкление, за да изолираме помещенията“, разказа Тодор Генков. Хората провели общо събрание на кооперацията, което дало съгласие за ремонта.
При опит да узаконят новите балкони обаче, станало ясно, че сградата липсва в кадастъра. „Тогава от РДНСК ни посъветваха да си съборим остъклението, след това да получим разрешение и отново да остъклим балконите“, обясни Тодор Генков. Хората допълниха, че конкретно оплакване срещу балконите им няма – строителната дирекция се самосезирала след сигнал, че в кооперацията липсва гръмоотвод. Потърпевшите са потърсили помощ и от местната структура на ВМРО. Като контрареакция войводите обявиха, че до дни ще подадат сигнал в РДНСК за над 100 незаконни обекта в ромската махала „Максуда“.
„Нека законът се прилага с еднаква сила за всички“, заяви лидерът им Костадин Костадинов. Това не е първият случай, в който РДНСК във Варна иска да събаря незаконно остъклени тераси. Преди година Мария Манчева от кв. „Владиславово“ се размина на косъм от наказателната акция, но заради големия шум в медиите, терасата й остана непокътната.
Събаряне на къщи в Гъбената махала във Варна
КЪРТАЧИТЕ НА ВАРНА 0988 36 20 20
Първите 20 заповеди за доброволно събаряне на къщи в „Гъбената махала“ са раздадени днес до обяд. Това научи Moreto.net от профила във Фейсбук на районния кмет Неделчо Михайлов. От него става ясно, че до края на седмицата ще бъдат връчени още 25 заповеди. Предстои 14 – дневен срок за обжалване.
Европейската правозащитна организация прави кръгла маса по въпроса. На нея е поканен да присъства и Михайлов, споделя самият той в поста си. Още преди десетина дни районният кмет напомни, че съдбата на ромските бараки е ясна и те ще бъдат сринати със земята. Незаконните си жилища ще трябва да напуснат около 90 семейства. Ако те не пожелаят сами да премахнат постройките в предоставения им срок, администрацията ще окомплектова всички необходими документи. Те ще бъдат депозирани в общината и със заповед на кмета къщите ще бъдат принудително съборени. Акцията във „Владиславово“ за незаконни постройки в циганската махала започна в началото на ноември миналата година. Проверките на документите за законността на сградите започнаха от 4-ти микрорайон, който е по-известен като „Гъбената махала”. Там от години се самонастаняват роми-пришълци от близкото село Каменар. От обитателите бе изискано да удостоверят с документи законността на сградите. Към днешна дата всички, които не са предоставили нужните доказателства, вече са се сдобили или очакват заповед за доброволно събаряне на постройките им.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg